by Taller de Picasso

Amb motiu de l’Any Picasso 2023, la Col·lecció Jordi Costa del Taller de Picasso de Barcelona ha presentat els cartells històrics del 1971 i 1972 de l’homenatge a Pablo Picasso pel seu 90 i 91è aniversari. Els cartells són testimonis de l’atemptat que va patir la galeria el 1971 per la vinculació amb la imatge de Picasso.

Cartells d’homenatge a Picasso del 1971.

L’acte de presentació dels cartells s’ha realitzat a l’Hotel Oriente de la Rambla, el mateix lloc on Jordi Costa, fundador de Taller de Picasso, va organitzar als anys 70 les trobades de la Barretina de Xeixa. En aquestes reunions es fomentava la llibertat artística davant del franquisme. Artistes com Antoni Tàpies i Maria Aurèlia Capmany van ser homenatjats amb la barretina.

Hilda Bencomo mostra un dels cartells del 1971 d’homenatge als 90 anys de Picasso; a la dreta, una de les imatges històriques projectades durant la presentació, amb l’acte de descoberta de la placa en honor al pintor.

L’historiador de l’art Francesc Fontbona va destacar, a l’acte de presentació dels cartells històrics, el paper de Taller de Picasso com a galeria aglutinadora d’artistes en uns moments crucials de la història d’Espanya. La propietària de la col·lecció, Hilda Bencomo, va remarcar l’actualitat d’aquestes obres històriques. L’associació Amics de la Rambla va agrair que aquesta iniciativa de rehomenatge a Picasso es portés a terme al passeig barceloní.

L’historiador de l’art Francesc Fontbona al costat del cartell d’homenatge a PIcasso del 1972, a l’Hotel Orient.

Més informació: Salen a la luz los carteles del atentado a Picasso (La Vanguardia, 20-2-2023)
Related Post

Leave A Comment